Pärnus kohtuvad Baltimaade õpetajad

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erinevate riikide õpetajad genereerivad Pärnu seminaril õpiprojektide ideid.
Erinevate riikide õpetajad genereerivad Pärnu seminaril õpiprojektide ideid. Foto: Erakogu

Sel nädalavahetusel kohtuvad Pärnus nelja riigi õpetajad, et tihendada rahvusvahelist koostööd eTwinningu programmi abil. Seminaril loob ligemale 40 pedagoogi õppeprojekte, milles osalevad eri riikide õpilased.

"Pärnus genereerime ideid, mille põhjal hakkame õpilastega üle-euroopalisi veebipõhiseid koostööprojekte ellu viima ja õppijate digioskusi arendama," ütles eTwinningu projektijuht Elo Allemann. "Projektiõpe kogub Eesti koolides populaarsust, sest aitab õpetajatel õppetööd rikastada. Ühisprojekte teevad eri õppeasutused ja see võimaldab vahetada kogemusi välisriikide kolleegidega. Eesti õpetajad paistavad silma aktiivsusega ja on hinnatud partnerid."

Pärnu kohtumisel osalevad peale Eesti õpetajate Soome, Läti ja Leedu pedagoogid. Seminaril loovad eTwinningu programmis osalevad õpetajad projekte, kuhu kaasatakse projektiõppega alles alustajaid. "ETwinningu suur pluss on see, et meile antakse palju variante ja töövahendeid projektitööks," sõnas eTwinningu saadik ja Pärnumaa kutsehariduskeskuse arendusosakonna juhataja Varje Tipp. "Näiteks on koostöö lihtsustamiseks loodud eraldi veebikeskkond, kus õpetajad suhelda saavad. Rääkimata seminaridest ja koolitustest, kus jagatakse kogemusi nii pedagoogilise innovatsiooni, õppetöös digivahendite kasutamise kui ainete lõimimise kohta."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles