Armastus ei sega vihkamist

Ille Rohtlaan
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hirmus abielu psühhopaadi mõõtu kapten Edgariga (Ingomar Vihmar) pole Alice’i (Kleer Maibaum-Vihmar) vaimu murdnud. Neile külla tulnud sugulane Kurt (Priit Loog) võtab mehe-naise suhtesõjas vahemehe rolli.
Hirmus abielu psühhopaadi mõõtu kapten Edgariga (Ingomar Vihmar) pole Alice’i (Kleer Maibaum-Vihmar) vaimu murdnud. Neile külla tulnud sugulane Kurt (Priit Loog) võtab mehe-naise suhtesõjas vahemehe rolli. Foto: Gabriela Liivamägi

Endla Küünis esietendunud “Surmatantsu” lavastuse päeval toimus Stockholmis terrorirünnak. Rootsis juhtunu hoolitses eelhäälestuse eest: ootused elu ja kunsti paralleelide suhtes olid enne esietendust kõrged. Lavastaja Ingomar Vihmari jutu järgi on talle oluline silmas pidada, et kõik sõjad ja vastuolud lähtuvad kahe inimese suhtest.

“Miks me valime armastuse asemel hirmu?” on lavastaja sõnutsi “Surmatantsu” ideeküsimus.

August Strindbergi 1900. aastal kirjutatud “Surmatants” on pingeline lugu oma hõbepulmadeks valmistuvast mehest ja naisest. Tegemist on Rootsi näitekirjaniku kõige julmema abieludraamaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles