Romantik, introvert ja paneelmajad

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla uuslavastuses “Inimesed akendel” mängivad Saara Nüganen ja Ott Raidmets paneelmajade akendest välja vaatavaid inimesi.
Endla uuslavastuses “Inimesed akendel” mängivad Saara Nüganen ja Ott Raidmets paneelmajade akendest välja vaatavaid inimesi. Foto: Gabriela Liivamägi

Täna esietendub Pärnu Tervise kultuurikeskuses Laura Metsa lavastatud “Inimesed akendel”, Arvo Valtoni novelli “Mustamäe armastus” ainetel loodud teatritükk räägib loo mehest ja naisest, kes paneelelamu akendest välja vaatavad.

Peategelaste Maire ja Mihklina astuvad lavale Endla teatri noored näitlejad, kümme kuud Pärnus elanud Saara Nüganen ja Ott Raidmets.

Nüganen peab Maire tegelast tagasihoidlikumaks ja introvertsemaks, kui ta ise on. “Ta on loonud oma peas maailma või korra, mis talle meeldib. Mis ei tähenda, et ta oleks heidik või sotsiaalselt ebakompetentne, ta suudab välismaailmaga kõik asjad ära ajada, aga kui vajadus saab otsa, läheb ta koju ja elab omaloodud korrastatud minimaailmas,” iseloomustas näitlejanna Mairet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles