Heitlik ilm pikendab naastrehvide kasutusaega

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naastrehvid.
Naastrehvid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kevade kohta tavatult külm ja tuisune ilm võivad muuta liiklemise ohtlikuks, mistõttu politsei- ja piirivalveamet (PPA) ja maanteeamet lubavad mai esimesel nädalal sõita naastrehvidega.

„Jätkuva lume- ja tuisuohu tõttu lubame erandkorras naastrehvidega sõita mai esimesel nädalalgi. Seadus seda küll ette ei näe, aga seadus ei arvesta ka praeguse erakordselt külma kevade ega tavapäratu libedusega, mis muudavad liiklemise ohtlikuks,“ rääkis PPA juhtivkorrakaitseametnik Kalmer Tikerpe. 

„Kõige tähtsam on, et inimesed, kes võivad täita tööülesandeid või sõita koju, jõuaksid autoga tervelt ja turvaliselt sihtpunkti,“ selgitas Tikerpe, miks mai esimesel nädalal naastrehvidega sõitmisele karistust ei järgne.

„Korralike rehvideta pole võimalik turvaliselt sõita, kuid peame arvestame, et ainult rehvid ei taga ohutust ja rehv iseenesest ei hoia sõidukit teel ega päästa õnnetusest. Kõige tähtsam on siiski juhi käitumine: teeoludega arvestamine ja nendele vastava sõidukiiruse valik,“ ütles maanteeameti liiklusohutusosakonna ekspert Villu Vane.

Naastrehve võib kasutada märtsi lõpuni, talviste tee- ja ilmastikuoludega 30. aprillini. Erandkorras tohib tänavu naastrehvidega sõita 7. maini. Lamellrehvid on lubatud aasta ringi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles