Pärnu kaotas trilleriks kujunenud poolfinaalseeria esimese mängu napilt

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reinar Hallik oli täna 16 punktiga üleplatsimees. Foto varasemast mängust.
Reinar Hallik oli täna 16 punktiga üleplatsimees. Foto varasemast mängust. Foto: Madis Sinivee/

Pärnu Sadam ja Tallinna BC Kalev/Cramo pakkusid täna õhtul Kuressaare spordikeskuses Eesti meistrivõistluste poolfinaalseeria esimeses mängus rahvale trilleri. Ehkki Pärnul oli võimalus üritada viimase viskega oma kõigi aegade esimest võitu valitseva Eesti meistri üle, pidid sitkelt võidelnud pärnakad tunnistama vastase 73:71 paremust.

Vaid seitsme mehega mänginud Pärnu Sadam alustas võitluslikult. Pärast avaveerandi lõpetanud sireeni juhtis Eesti meister vaid punktiga, 17:16.

Teist perioodi alustasid pärnakad silmanähtavalt särtsakamalt. Kui veerandit oli mängida umbes viis minutit, juhtisid suvepealinlased seitsme punktiga. Suuresti tänu Branko Mirkovici initsiatiivile suutis pealinna tiim vahe tasa teha. Nii läksid meeskonnad poolajapausile seisul 36:36.

Kolmanda veerandi lõpuks pääses Kalev/Cramo 58:49 juhtima, kuid pärnakad ei lasknud favoriidil segamatult võidu suunas purjetada.

Mängu lõpp kujunes põnevikuks. Kui mängida oli 2.24, viis Mihkel Kirves Pärnu esindusmeeskonna 68:67 juhtima. Sellele järgnenud Kalev/Cramo rünnakul napsasid kaitses hästi seisnud pärnakad palli ja jooksid kiiresti rünnakule, kuid Saimon Suti vise ei tabanud. 

Järgmisel rünnakul teenis pealinna meeskonna keskmängija kaks vabaviset, millest ta tabas mõlemad.

Pärnu rünnak ebaõnnestus taas. Vastaste tagamängija Sten Sokk tabas aga kaugviske ja viis oma tiimi 72:68 juhtima.

Nüüd Pärnu ääremängija Reinar Hallik lausa nõudis söötu. Rannar Raap söötiski palli väljaku teisest servast sõbrale, misjärel Hallik saatis kindlameelselt palli teele ja kahandas võrgusahinal vahe minimaalseks.

Vasturünnakul oli kalevlastel viskekoha leidmisega tükk tegemist. Rünnaku lõpusireeni aegu pääseti siiski viskele ja saadi kätte lauast tagasi põrganud pall. Ehkki kohtunikud arutasid omavahel jupp aega, ega rünnakuaeg olnud enne enne viset lõppenud, jäi pall Kalev/Cramole.

Au visata mängu viimane korv sai üheksa sekundit enne mängu lõppu endale Sokk, kes tabas kahest vabaviskest esimese.

Kirves haaras lauast palli ja jooksis korvi suunas nagu rindesõdur, kuni Mirkovic ta teekonna vea hinnaga lõpetas. Pärnu Sadama peatreener Heiko Rannula võttis aja maha. Mängu viimasel rünnakul pääses Kirves viskele, kuid seekord noormehel ajalugu teha ei õnnestunud.

Suvepealinna tiim skooris ühtlaselt. 16 punktiga oli tulemuslikem Reinar Hallik. Kümme lauapalli hankinud Domagoj Bubalo ja Saimon Sutt viskasid mõlemad 15 punkti, raudmees Mihkel Kirves lisas sellele 13 punkti.

Pärnu eest ei teinud kaasa muidu meeskonnas põhiraskust kandev Edvinas Šeškus.

Kalev/Cramo resultatiivseim oli 13 punkti visanud Erik Keedus.

Kolme võiduni mängitav poolfinaalseeria jätkub teisipäeval Pärnu spordihallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles