Fotod: Manijale jõudsid esimesed kevadlinnud

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manijal linde karjatav kass.
Manijal linde karjatav kass. Foto: Mark Soosaar

Manijal on avatud linnulaager neile sulelistele, kes rändavad mitte kraadiklaasi, vaid päevapikkuse ning valgushulga järgi, nii kohtab saarel pea iga päev mõnda kevadekuulutajat.

Manijal linde vaadelnud Mark Soosaar märkis, et ta on lugenud oma maja ümber kokku neli-viis paari lõokesi, tosinkond kuldnokka ja isegi päris haruldasi rännumehi nagu rootsiitsitajaid.

Silmapiirini kaetud jääväljade kohal teevad tema teatel luurelende juba kormoranide parved ja nähtud on kalakurgi ehk hallhaigruid. Anelaiult kostab Soosaare teatel hõbekajakate kisa ja esimeste hanede kaagutamist.

Soosaare jutu järgi aitavad Manija inimesed lindudel praeguste karmide ilmadega hakkama saada.

“Manija inimesed heidavad lumele heinaseemneid, mida leidub piisavalt laudil, aga ka saiapuru ja muud lindudele meelepärast,” rääkis Soosaar. “Tänahommikune tuisk tegi lõokeste elu eriti karmiks. Tõstamaa-Pärnu maanteel oli lumevallide vahel varjus neid sadade kaupa. Tahaks kõigile roolikeerajatele soovitada kiirus maha võtta, kui eespool maanteel musti täpikesi märkate. Näljased linnud ei pruugi kihutava auto eest jõuda lendu tõusta.”
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles