Arstitudengid tutvusid Pärnu haiglaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu haigla.
Pärnu haigla. Foto: Gertrud Alatare/

Reedel, 28. aprillil oli trobikonnal arstitudengitel taas põhjust kodukliiniku tolm päevaks jalgadelt pühkida, kui Eesti arstiteadusüliõpilaste seltsi liikmed külastasid Pärnu haiglat.

Hommik algas ettekannetega haigla eri üksustest, töövõimalustest ja tulevikuplaanidest. Sisehaiguste kliinikust rääkis ravijuht Veiko Vahula, kes tutvustas Pärnu haigla struktuuri, ajalugu ja uusi suundi. Naiste- ja lastekliinikut tutvustas doktor Kadri-Liina Vahula ja kirurgiakliiniku tööd doktor Guido Ratnik. Räägiti veel radioloogiast, diagnostikateenistusest, erakorralise meditsiini osakonna (EMO) ja kiirabi tööst. Innovaatilist psühhiaatriakliinikut tutvustas arstitudengitele doktor Raine Pilli.

Käidi populaarses heaolukeskuses. Tudengitele avaldas muljet, et kõigil töötajatel on võimalus käia jõusaalis, ujumas ja tervistavatel protseduuridel, mida osa üliõpilasigi proovida sai.

Pärast lõunapausi viidi üliõpilased osakondadesse ringkäigule. Kirurgiakliinikus sai näha näiteks hiljuti valminud angiograafia operatsioonituba. EMOs sai kiigata jälgimissaali ja triaažiruumi, kus käis vilgas töö. Psühhiaatriakliinikus tutvusid tudengid korras ja rõõmsavärviliste osakondadega, kus valitses rahu ja vaikus. Samuti nähti psühhiaatriakliiniku vastuvõttu ja arstikabinette, kus nii mõnigi psühhiaatriahuviline võis kujutleda ennast kunagi töötamas. Naiste- ja lastekliinikus näidati arstitudengitele sünnitustube ja räägiti vettesünnitusest, samuti näidati vastsündinute tuba ja günekoloogiaosakonna protseduuriruume.

Kesk- ja üldhaiglate külastamisest on saanud arstitudengite hulgas populaarne ettevõtmine. Üliõpilastele, kes veedavad oma koolipäevad Tartu ülikooli kliinikumis, on haiglate külastamine hea šanss näha arstitöö olemust väljaspool suurhaiglat. Kindlasti muudavad õppereisid arstitudengitele otsustamise kergemaks, kui stuudiumi teises pooles tuleb valida praktikabaas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles