Galerii: Kõva lahingu andnud Pärnu Sadam tunnistas taas Kalev/Cramo paremust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti korvpallimeistrivõistluste teises poolfinaalkohtumises kaotas Pärnu Sadama meeskond täna koduses spordihallis Tallinna Kalev/Cramole pärast tulist lahingut 67:77.

Kohtumine algas mõlemalt poolt kõva võitlusega, kuid esimest veerandaega kontrollis pigem kodumeeskond. Kalev/Cramol oli suuri raskusi palli korvi toimetamisega ja pärnakad pääsesid ette 16:11. Veerandi lõpus oskasid pärnakad siiski mitmel puhul palli ära puterdada. Vastased jõudsid viigini, kuid Reinar Halliku tabav vise viis Sadama meeskonna esimeseks pausiks taas 18:16 juhtima.

Pealinna meeskonna tabavus oli esimesel veerandil vaid 30 protsendi juures, samal ajal kui pärnakail küündis see number üle 40.

Teisel veerandajal kulus kaks ja pool minutit, enne kui visati esimene korv. Siis seadis Branko Mirkovic tabloole taas viigi 18:18.

Kuigi veerand algas korvidevaeselt, kujunes selle teine pool märksa resultatiivsemaks. Kalev/Cramo meeskonnas sattus hoogu Sten-Timmu Sokk, kes tabas järjest kaks kolme- ja seejärel kaks kahepunktiviset ning vedas oma meeskonda. Poolajasireeniks kogunes Soku arvele 15 punkti ja suurema osa neist viskas tagamängija teisel veerandil.

Sadama meeskonnas tegi avapoolajal enim skoori Domagoj Bubalo, kelle arvele kogunes 14 silma. Samal ajal jäi Bubalo meeskonnakaaslaste panus lahjaks ja nii võitis poolaja Kalev/Cramo 37:30.

Pealinlaste visketabamus paranes teisel veerandajal märgatavalt, kerkides 46ni. Samal ajal langes suvepealinna esinduse tabavusprotsent mängust 35ni.

Teist poolaega alustas Hallik küll tabava kolmepunktiviskega, ent pealinna tiim näitas nüüd kadestamisväärset visetabavust ja kasvatas eduseisu kiiresti kümnele silmale 51:41. Mäng muutus närviliseks ja tehnilise vea teenis Pärnu meeskonna teine treener Mait Käbin. Minut hiljem otsustas Käbin mõneks ajaks väljaku äärest lahkuda.

Pärnakad tulid järgi 48:51, kuid veerandi lõpus oli Kalev/Cramo kindlam ja viimasele pausile mindi pealinlaste 59:50 eduseisus. Pealinna meeskonna kahepunktivisete protsent oli selleks ajaks kerkinud 55ni ja kolmepunktivisete protsent 47ni. Pärnakail olid vastavad numbrid 43 ja 38.

Otsustavat vaatust jätkas pealinna tiim sealt, kust kolmas lõppes ja peagi särasid tablool numbrid 54:68. Pärnakail oli ennekõike probleeme rünnakul, kus pallid ei tahtnud kuidagi korvi kukkuda.

Jäi 6.20 mängida, kui pärnakate lootust hoidis õhus 7:0 vahespurt tänu Mihkel Kirve ja Edvinas Šeškuse tabavatele kahe ja Halliku kolmele vabaviskele.

Kuigi pärnakad said vahe kuuele punktile: 67:73, sellega suvepealinna tiimi tagasitulek lõppes.

Pärnu meeskonnas osutus lõpuks resultatiivseimaks 20 punkti visanud Bubalo. Šeškuse arvele jäi 16 silma.

Kalev/Cramo eest tõi Sokk lõpuks 23 ja Cedric Simmons 19 punkti.

Pärnakate viskeprotsent mängust oli lõpuks 38, vastaste 46,5 vastu. Lauavõitluse võitis Kalev/Cramo 36:31.

Kohtumise statistika on nähtav siin.

Kuressaares peetud avamängu oli võitnud Kalev/Cramo 73:71 ja nii juhib pealinna esindusmeeskond nüüd kolme võiduni mängitavat seeriat 2:0. Seeria kolmas kohtumine on reedel Tallinna Kalevi spordihallis.

Teises poolfinaalpaaris juhib Rapla Avis Utilitas Tartu Ülikooli vastu samuti mängudega 2:0. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles