Pärnu loob Eesti esimest võrkpalli profinaiskonda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peatreener Valdo Järvekülg.
Peatreener Valdo Järvekülg. Foto: Ants Liigus

Suure tõenäosusega saab Eesti võrkpall tuleval hooajal esimese profinaiskonna – Pärnu VK tahab paremad kuurortlinnast pärit tütred koju tagasi tuua ja kuni kolm leegionäri tugevduseks palgata.


Kas Eesti mõistes suurejooneline projekt (eelarveks on kavandatud 100 000 – 130 000 eurot) ka teoks saab, sõltub suuresti alaliidust. Nimelt on soomlased kutsunud kaht Eesti naiskonda nende liigaga ühinema. Sportliku printsiibi alusel on nendeks tänavused finalistid Viljandi Metall ja GMP, kes on selleks ka soovi avaldanud. Konkurentsitult viimaseks jäänud Pärnu vajab aga nn poliitilist otsust.

Kui Pärnu pälvib alaliidu heakskiidu – sel juhul jääb ilmselt välja GMP –, üritatakse koju tagasi meelitada Rootsis leiba teenivad Julija Mõnnakmäe ja Kristiina Raap. Tippsporti naasmisest on huvitatud Tene Talv. Postimehe andmetel saab naiskond Valdo Järvekülje asemele ka uue peatreeneri.

«Naised tundusid huvitava väljundina,» selgitas Pärnu klubi president Villu Voogel. «Eesti ja Läti pole paljude ettevõtete jaoks atraktiivne, Soomes ollakse enda tutvustamisest rohkem huvitatud. Pealegi käib Pärnus väga palju Soome turiste, meil on moodne saal, korralik noortetöö ja turundusplaan.»

Soome-Eesti ühisliigas osaleks praeguse kava kohaselt kümme naiskonda, kes omavahel kaks korda kohtuksid. Võitja selgitaks kuue klubi vahel peetav finaalturniir.

Järgmise nädala kolmapäeval algavas Eesti meistrivõistluste kolme võiduni peetavas finaalseerias on Metalli koosseisus tagasi kolm kuud Rootsi klubis Svadala Volley veetnud nurgaründaja Mari-Liis Graumann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles