Juhtkiri: Tilk tõrva meepotis

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Nädalavahetus tõi Pärnusse motohooaja algust tähistama 2500 tsiklimeest ja -naist. Linnarahva seas pälvis enim tähelepanu motorahva ühissõit ümber linna. Autojuhtidel oli pea võimatu teed vallutanud mootorratastest mööda vaadata. Seega, kõigiti täitus korraldajate eesmärk tõmmata autojuhtide tähelepanu kevadel teedele ilmuvatele kaherattalistele.

Kahjuks jäid mootorratturid silma politseilegi. Liiklusõnnetus Vändra vallas. Pageda üritanud joobes mootorrattur Pärnus. Motohooaja algusürituse korraldajad märkisid nende juhtumite peale, et paraku satub meepotti ikka tilgake tõrva. Kui ettevõtmise peaeesmärk on liiklusohutust suurendada, vääriks purjuspäi rattale istumine ja politsei eest lubatust üle kahe korra suuremal kiirusel põgenemine selget hukkamõistu. Olgu siis patustaja üks seltskonnast või ei.

Mootorratturitega käib kaasas hulk eelarvamusi. Möödunud kuul avalikult Eesti naistsiklistide nimel sõna võtnud Gerli Ramler tunnistas, et pahatihti on mootorrattur kaasliiklejatele ülbe kihutaja. Kuna kiivri sisse ei näe, ei kujutata ette, et tsiklil sõidab hoopis mõni tore pereinimene. Vastutustundlikke sõnumeid kandvad üritused nagu motoklubi Wildcards korraldatud hooaja ava- ja lõpuüritus on kahtlemata õige tee stereotüüpe seljatada.

Ometi näeb linnarahvas tsiklimeeste kogunemistel märke, mis eelarvamusi kinnistavad. Kiirendused fooride alt, kummikärsatamine, alkoholi tarvitamine. Selge, et avalikule ühissõidule järgneb sõpruskondades pidu. Seda ei saa keelata. Samuti on teada tõsiasi, et igas seltskonnas ja igal peol leidub neid, kellele kogunemise eesmärk jääb ähmaseks ja kes ei suuda piiri pidada.

Loodame, et septembri esimesel nädalal jääb meepott kibeda kõrvalmekita.

Sügisel on mootorrattureid taas Pärnu oodata. Loodame, et septembri esimesel nädalal jääb meepott kibeda kõrvalmekita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles