Kodukandi maapäevalised räägivad suud puhtaks

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töökohtade vähesus on üldkogul osalenud MTÜ Kodukant Pärnumaa esindajate arvates suurim känd, mille taha elu maapiirkondades takerdub. Mõnes piirkonnas on bussiliiklus korraldatud nii, et näiteks Pärnus ettevõtetes vahetustega tööl käijad ei saa õhtul enam koju.
Töökohtade vähesus on üldkogul osalenud MTÜ Kodukant Pärnumaa esindajate arvates suurim känd, mille taha elu maapiirkondades takerdub. Mõnes piirkonnas on bussiliiklus korraldatud nii, et näiteks Pärnus ettevõtetes vahetustega tööl käijad ei saa õhtul enam koju. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Töökohtade vähesus on üldkogul osalenud MTÜ Kodukant Pärnumaa esindajate arvates suurim känd, mille taha elu maapiirkondades takerdub. Sel kohtumisel kujunes ühtlasi Eesti külade maapäeva sõnumi esialgne variant.

MTÜ Ristiküla Külaseltsi eestvedaja Robert Miller seostas kodulähedaste töökohtade nappusega ühistranspordi vajakajäämised, sest bussiliiklus on korraldatud nii, et näiteks Pärnus ettevõtetes vahetustega tööl käijad ei saa õhtul enam koju. Niisugune mure vaevab neidki, kes käiksid Pärnus teatris või kontserdil autota. Kui ühistransport tuleb meile tasuta kätte, nagu valitsuspartei lubab, on sõiduplaane vaja muuta kasutusvajaduse järgi.

Maapäeva manifesti ehk Eesti külade ühissõnumisse kirjutatakse arvamus haldusuuenduse ja kogukondade koostöö ning külavanema osatähtuse, ühistegevuse ja turvalisuse suurendamise võimalustest. Omaette teema on kiire internetiühenduse arendamine nii, et metsatagustes taludes oleks püsiühendus ka siis, kui puud lähevad lehte. Pänumaalased räägivad Vana-Võidus augustis maapäeval kindlasti DigiTee projektist, mis annab kodumaakonnas IT-lahendustele uue hoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles