Valitsus andis Pärnu lennujaamale rohelise tule

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastal 2018–2020 investeerib valitsus transporditaristusse veel 135 miljonit eurot, millest 64 miljonit tuleb Pärnumaale.
Aastal 2018–2020 investeerib valitsus transporditaristusse veel 135 miljonit eurot, millest 64 miljonit tuleb Pärnumaale. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Valitsus kinnitas tänasel kabinetiistungil suuremahuliste taristu investeeringute kava. Aastal 2018–2020 investeerib valitsus transporditaristusse veel 135 miljonit eurot, millest 64 miljonit tuleb Pärnumaale.

"Kui arvestada, et möödunud rahastusperioodil 2007–2014 eraldati Tallinna–Tartu maanteele 115,6 miljonit, Tallinna–Narva maanteele 71,6 miljonit ja Via Balticale 39,3 miljonit eurot, on selgelt näha, et eelisarendati muid suundi. Liiklustihedus näitab, et see ei ole õige. Kõige suurem rahastus, 44 miljonit eurot tulebki Via Balticale, et korvata eelmiste otsuste puudujääke," selgitas majandus- ja taristuminister Kadri Simson. "Valitsusele on tähtis viia ellu projekte, mis tagavad piirkondadele paremad ja kiiremad ühendused."

Valitsus otsustas toetada Pärnu lennujaama rekonstrueerimist tingimusel, et Pärnu linn sõlmib lepingu, millega suusõnaline lubadus rahastada lennujaama jooksvaid tegevuskulusid, muutub siduvaks kohustuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles