Galerii: Vaprus pani esimese võiduga Rannastaadioni rõkkama

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Vapruse jalgpallimeeskond pani meistriliiga 11. vooru mängus Rannastaadionile kogunenud ligemale 800 inimest tänavuse hooaja esimese võiduga Viljandi Tuleviku üle rõõmust rõkkama.

Vaprus tegi sotid selgeks juba avapoolaja esimesel poolel. Avavärav sündis seitsmenda minuti lõpul, kui Tõnis Vihmoja vasakul äärel vastaste ees jooksu pääses, Tuleviku kaitsja karimbenzemaliku paari päeva taguse stiilinäitega otsajoonel üle mängis ja palli värava ette söötis. Värava ees palli küsinud Kristofer Kaasikul polnud raske Vihmoja meisterlikku eeltööd väravaks vormistada.

Pärnakate teine tabamus sündis 20. minutil nurgalöögi järel, kui oma võimalust noolinud keskkaitsja Magnus Villota meestesummast kõige kõrgemale kerkis ja mänguvahendi peaga väravanurka suunas.

Viljandi meeskond püüdis seejärel küll initsiatiivi haarata, kuid ärevamaid hetki suutsid nad tekitada vaid mõlema poolaja lõpuminuteil. Lõpu eel käis pall korra pärnakate väravaski, kuid sellele eelnes viga.

Mängu lõpul oli Vaprusel hea väljavaade kolmaski värav kirja saada, kui Toomas Pendi karistusala joonelt teele saadetud pall posti tabas ja väravaesisele Enrico Veensalu jalale põrkas. Kuid pärnakas ei kasutanud ootamatut kingitust ära ja läkitas mänguvahendi raamidest mööda. 

Kohtuniku lõpuvile kõlades oli tablool teenitud 2:0 võit.

Ligemale 800-l staadionile tulnud fännil jagus rõõmu küllaga ja Vapruse selle hooaja esimene võit võeti vastu marulise aplausiga. Mängu kangelased said enne riietusruumi pääsemist noortele vutisõpradele nii mõnegi autogrammi anda.

Pärnu Vapruse peatreener Marko Lelov ütles, et tänane võit oli seda magusam, mida kauem seda ootama pidi.

„Väärisime võitu igati nii mängijate kui publiku pingutuse nimel,” kinnitas Lelov. „Et tänasel mängul toimus heategevuslik üritus, millega koguti raha vähiravifondile Kingitud Elu, oli tulemus kui kirss tordil.”

Mäng läks Lelovi sõnade järgi kokkulepitud plaani järgi. „Suutsime distsipliini lõpuni hoida,” seletas peatreener. „Tänane on paljuski poolkaitse- ja ründeliini töövõit. Nende töö aitas kaitseliinil taga nulli hoida.” 

Lelov avaldas lootust, et võidust sai hea emotsiooni nii meeskond kui publik. „Jalgpall on kui hea meelelahutus või teater. Kui tulevad võidud, annab see publikulegi motivatsiooni staadionile kaasa elama tulla. Publiku toetus annab meeskonnale platsil jõudu ja enesekindlust juurde,” arvas ta.

Pärnu Vaprusel on 11 vooru järel tabelis neli punkti, millega ollakse 10. kohal. Tulevikul ja Sillamäe Kalevil on kaks punkti enam. Meistrivõistlusi juhivad 29 punktiga FC Levadia ja FC Flora.

Järgmisena mängib Vaprus reedel Narvas sealse Transiga.

Vapruse tänavune esimene võit andis nii suurtele kui väikestele fännidele võimsa emotsioonilaksu.
Vapruse tänavune esimene võit andis nii suurtele kui väikestele fännidele võimsa emotsioonilaksu. Foto: Madis Sinivee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles