Täna on tuludeklaratsioonide esitamise viimane päev

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuludeklaratsiooni saab lihtsalt täita internetis.
Tuludeklaratsiooni saab lihtsalt täita internetis. Foto: PP

Maksu- ja tolliamet tuletab meelde, et täna, 31. märtsil on viimane päev esitada 2010. aasta tuludeklaratsioone. Täna hommikuks oli maksu- ja tolliametile esitatud 512 102 tuludeklaratsiooni, millega on oma tulu deklareerinud kokku 591 122 inimest. Ameti prognoosi järgi võiks tänavu kokku olla umbes 655 000 deklareerijat.

Füüsilisest isikust ettevõtjaist, kellele tuludeklaratsiooni esitamine on kohustuslik, on oma tulu deklareerinud ligi 27 879 inimest, amet ootab FIEdelt aga kokku 37 493 deklaratsiooni.

Samuti peavad deklaratsiooni kindlasti esitama inimesed, kes on saanud tulu välismaalt, kes soovivad väärtpaberite võõrandamisest saadud kahju maha arvata järgnevatel aastatel väärtpaberite võõrandamisest saadud kasust jt.

Tagastatav tulumaks on seni esitatud deklaratsioonide alusel ligi 94,2 miljonit eurot, juurde makstav tulumaks 13,9 miljonit eurot.

Maksuhaldur on tänaseks 301 245 deklaratsiooni alusel tagastanud üle 74,5 miljoni euro enammakstud tulumaksu.

Maksu- ja tolliamet palub meeles pidada, et arvestades 2011. aasta tulude deklareerimist järgmisel, 2012. aastal, tuleb tuludeklaratsiooni tähtaegsesse esitamisse suhtuda suure tähelepanuga. Järgmisel aastal saab enammakstud tulumaksu tagasi 5 tööpäevaga ainult sel juhul, kui tuludeklaratsioon on esitatud õigel ajal ja perioodil 15.02.2011 kuni 14.02.2012 ei ole inimesel maksuvõlga.

Muudatuse eesmärk on suurendada maksumaksjate õiguskuulekust. Tulumaksu tagastamine 5 tööpäeva jooksul on riigi vastutulek tuludeklaratsiooni esitajale, sest nii kiiret enammakstud tulumaksu tagasimaksmist seadus ei sätesta.

Tulude deklareerimist puudutavat infot ja abi saab MTA kodulehelt, ameti teeninduskohtadest ja helistades infotelefonidele 1811 või 880 0811.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles