Sauga tööstusala vajab poolt miljonit

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu–Tallinna maantee ääres Sauga ringteelt paremal laiub 45 hektaril Sauga tehnopark, kus seni püsti üks tööstushoone, kuid vald taotleb ettevõtluse arendamise sihtasutuselt (EAS) poolt miljonit eurot, et ehitada välja siseteed ja viia kruntideni vesi ja kanalisatsioon, meelitamaks ligi muidki ettevõtteid.

Sauga vallavalitsuse majandusnõuniku Jüri Puusti ütlusel on 37 maaüksusega tööstusalale koostatud teeprojekt, mis hõlmab peale asfalditud teede ja kommunikatsioonide valgustust. EASilt oodatakse vastust poolemiljonisele investeeringutaotlusele mai lõpuks. “Millal tööks läheb, pole veel teada,” ütles Puust.

Praegu on tööstusalal valmis ehitatud üksnes sissesõidutee ainsa asuka OÜ Fennobedi krundile ja veetud vee- ja kanalisatsioonitorud. Taristu rajamist rahastas vald osa kruntide müügist, ent enamik tööstusala maast kuulub ikka veel omavalitsusele. “Meie eesmärk on saada siia töökohad ja et kogu ala oleks kaetud tööstusega,” avaldas Puust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles