20 aastat vangistust

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filip-Arturi kaitsja Vladimir Sadekov (vasakul) ja Benjamini advokaat Rünno Roosmaa olid kohtus seda meelt, et Filip-Artur tappis taksojuht Lembit Uibo üksi. Maa- ja ringkonnakohus leiavad, et mõlema venna süü on väga suur.
Filip-Arturi kaitsja Vladimir Sadekov (vasakul) ja Benjamini advokaat Rünno Roosmaa olid kohtus seda meelt, et Filip-Artur tappis taksojuht Lembit Uibo üksi. Maa- ja ringkonnakohus leiavad, et mõlema venna süü on väga suur. Foto: Urmas Luik

Tallinna ringkonnakohus tegi eile teatavaks, et suurendas taksojuht Lembit Uibo röövmõrvas süüdi mõistetud Filip-Arturi ja Benjamin Hiienurme karistust, ja määras neile 20aastase vangistuse. Ringkonnakohus tühistas maakohtu otsuse üksnes mõistetud karistuse kohta.

Pärnu maakohus mõistis 13. märtsil 21aastase Filip-Arturi ja 19aastase Benjamini taksojuhi mõrvas süüdi ja määras mõlemale 15 aasta pikkuse vangistuse. Mõlema venna kaitsja ja Lääne ringkonnaprokuratuur kaebasid otsuse edasi.

Tapetu poeg Verner Uibo tõdes, et ehkki tunded on ikka veel kahetised, on eilne ringkonnakohtu otsus suund õiges suunas. “Saame nüüd joone alla tõmmata ja minna eluga edasi ega pea jääma lõplikult õiglust otsima,” lausus Uibo. “Niisuguse teo eest poleks ükski karistus olnud küllalt õiglane.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles