Erki Pärnoja: Jooksin muusikakoolist ära ega naasnudki

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus üles kasvanud Erki Pärnoja toob aeg-ajalt pere suvepealinna sugulaste juurde, et nautida koduse kuurortlinna võlusid.
Pärnus üles kasvanud Erki Pärnoja toob aeg-ajalt pere suvepealinna sugulaste juurde, et nautida koduse kuurortlinna võlusid. Foto: Mailiis Ollino

Sindis sündinud ja Pärnus üles kasvanud 33aastase kitarristi ja laulukirjutaja Erki Pärnoja viimased seitse aastat on möödunud metsikult: pidevad maailmaturneed Ewert and The Two Dragonsiga, kahe lapse sünd, hulk albumeid ja muusika eest vastutamine Eesti Vabariigi 99. aastapäeval.

“Tegelikult on minu lemmikpill kitarr,” ütles Pärnoja Pärnu Postimehele 2001. aastal, kui õppis veel Ülejõe gümnaasiumi 10. klassis ja võitis ETV omaloomingu eriauhinna. Juba 16 aastat tagasi teadis ta kindlalt, et jääbki muusikast hingama. Tal oli õigus. Ja kuidas veel!

Kui draakonid on Eesti muusikaelus varasemaga võrreldes pigem tagasihoidlikud, ei näita Pärnoja elutempo vaibumismärke. Bändid, lugematud projektid ja soolokarjäär võtavad oma aja. Alles mõni kuu tagasi sai ta hakkama albumiga “Efterglow”, mille pärast peab ta siiani hoogsalt tuuritama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles