Romek Kosenkranius: Lennujaam tuleb elevantideta

Romek Kosenkranius
, Pärnu linnapea (Toomas Kivimägi valimisliit)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romek Kosenkranius.
Romek Kosenkranius. Foto: Pärnu linnavalitsus

Olen mitu korda sõitnud autoga Pärnu sõpruslinna Vaasa. Teekond kestab 11 tundi. Kui Pärnu lennuväli oli veel avatud, kestis reis tund ja 20 minutit.

Hinnatundlik Soome puhkaja, kes juba pensionieas, aeganõudvast sõidust tavaliselt numbrit ei tee. Kuid maksujõulisem ja töö tõttu pidevalt ajasurvet tajuv inimene peab lühipuhkusele Pärnu sõitmiseks juba kaht päeva edasi-tagasisõiduks paljuks. Uuringud on näidanud, et lühipuhkuste sihtkohad on pigem sellised, kuhu paari–kolme tunniga kohale jõuab. Toimiv lennuväli elavdab peale puhkuseturismi konverentsiturismi, luues suure eelise tootmise ja IT-sektori rahvusvahelistumisele.

Pärnul on potentsiaali kujuneda Eestis oluliseks logistikasõlmeks, kus saavad kokku maantee-, mere-, raudtee- ja lennutransport. Niisama tähtis on seegi, et Riia ja Tallinna vahel paikneval Pärnul on võimalus võtta vastu lennukeid, kui Tallinna või Riia lennuväli on üle koormatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles