Rainer Aavik: Ühistranspordis tõotab tulla uuendusrohke aasta

Rainer Aavik
, Pärnu abilinnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Aavik.
Rainer Aavik. Foto: PP

Viimastel aastatel on tehtud märkimisväärseid pingutusi selle nimel, et sel ja järgmisel aastal jõuda Pärnu ühistranspordis uuele tasemele. Õige pea, juulist hakkab linnaliinidel sõitma 23 uut bussi, millest 13 on Mercedes-Benzi gaasibussid ja kümme keskkonnasäästlikud liigendbussid. Samuti jätkavad liinidel viis nõndanimetatud pilvebussi.

Sõidukid jõuavad Pärnu juunis, seejärel paigaldatakse bussidele uus kujundus ja piletisüsteem. Vedu hakkab korraldama AS Sebe, mis praegu ehitab Savi tänavale depood ja koostöös Eesti Gaasiga teistelegi avatud gaasitanklat. Leping on linnale soodsam kui seni ja loodetavasti mahub sama summa sisse tulevast aastast Audrusse ja Paikusele laienev liinivõrk.

Järgmise olulise muutusena tuleb 1. juulist järk-järgult kasutusele ühine piletisüsteem, esmalt linna- ja lähiliinide bussides ja 1. augustist maaliinidelgi. Siis peab reisijal olema bussikaart, mis tuleb igal sõidul valideerida. Kaart maksab kaks eurot, tasuta sõitjatele väljastatakse esimene kaart bussijaamast tasuta. Kaartide ja piletite müük jääb samadesse kohtadesse, kus seni on neid harjutud ostma. Lisandub ostuvõimalus internetis ja mobiilirakenduse abil. Lähiajal algab täpsem teavituskampaania ja 8. juunist kuni käivitamisperioodi lõpuni luuakse bussijaama ootesaali kassades nõustamiskeskus, kus inimesed saavad uue süsteemi kasutamisega tutvuda ja priilt sõitjad kätte oma tasuta kaardi. 15. juunist avatakse veebikeskkond Parnu.pilet.ee, kust soetada nii üksik- kui mitme päeva pileteid ja kuukaarte. Pärnus tuleb kasutusele Tallinna ja Tartu ühistranspordisüsteemiga analoogne lahendus, kus sama kaardiga saab sõita kogu Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles