Raamatukogus on kõik aastad lugemisaastad

, raamatukogu juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Lugemine annab lugejale nii teadmisi kui elamusi – seda tunnetavad Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi õpilased mulluse lugemisaasta järel varasemast märksa selgemini.

On üpris tavaline, et õpilased ei leia paljude huvialadega tegelemise kõrvalt aega raamatuga kahekesi olla. Kas nad internetiajastul seda nii väga tahaksidki? Pealegi on raamatuvalik suur ja pole lihtne leida selles virvarris üles just need enda jaoks õiged harivad ja arendavad raamatud.

Eesti raamatukoguhoidjate ühing kutsus lugemisaastal kõiki lugejaid üles kinkima raamatukogule üht äsjailmunud raamatut. Täiskasvanute gümnaasiumi raamatukogugi sai nii oma õpilastelt kui õpetajatelt kingiks väärt teoseid, need on märgistatud kooli lugemisaasta kleepsu ja kinkija nimega.

Kogust võib leida raamatuid, kus on kinkijate nimi: õpilased Malle Link ja Christian Priivits, kooli töötajad Aavo Jakobsoo, Aime Kinnep, Karin Kurvits, Urmas Lekk, Hannes Lemberg, Aino Lõõbas, Reet Sai, Maaja Vunder ja endine õpetaja Hilja Räni.

Lugemisaastasse mahtusid näitused “Väike raamat”, “Meie aabitsad” ja seinakalendrinäitus “Armasta oma aega”.

Kooliraamatukogude kuul ja iga-aastastel raamatukogupäevadel jagasid Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi töötajad huvilistega oma viimaseid lugemiselamusi: Eve Curie “Minu ema Marie Curie”, Voldemar Panso “Portreed minus ja minu ümber”, Epp Petrone “Minu Ameerika”, Patrick Rothfussi “Tuule nimi”, Josef Karli “Looduse raviomadused”, Frank Schätringi “Parv 2”, Lin Yutangi “Elamise tähtsus”, Mark Twaini “Jänki kuningas Arthuri õukonnas”. Ehk jõudis mõni neist raamatutest õpilaste lugemisvarassegi.

Raamatukogu väljapandud stendilt “Soovitus sõbrale. Loe seda raamatut” selgusid nii õpilaste kui õpetajate meelisautorid: õpilaste eelistustesse kuulusid Aidi Vallik, Andrus Kivirähk, Erich Maria Remarque, Sass Henno, Paulo Coelho ja Sandra Brown. Õpetajate stendilt jäid meelde konkreetsed teosed: Robert Huxley “Suured looduseuurijad”, Mari Tarandi “Ajapildi sees”, Catherine Scott-Clarki “Merevaigutuba”, Aili Paju “Mõtisklusi psühhosomaatikast”, Gerald Durrelli “Joobnud mets”.

Koolivaheajal kavatsesid õpilased lugeda nii Fred Jüssit kui ulmeraamatuid, kuid süveneda ka keeleõppe- ja tervishoiuraamatutesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles