Sõudekoondislane tekitas skandaali (1)

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geir Suursild.
Geir Suursild. Foto: Fred Killing

Nädalavahetusel Tšehhis Racices sõudmise EMil asendas peatreener Matti Killing neljapaadis sõitnud Geir Suursilla laupäeval Allar Rajaga ja Suursild süüdistas täna avalikult treenerit, et too käskis tal vahetuse tegemiseks haigust teeselda.

Pärast seda, kui neljapaadis tehti laupäeval vangerdus, põhjendas Killing vahetust Suursilla haigestumisega. Täna avaldas sportlane Facebookis avalduse, milles teatas, et Killing käskis tal tõbe teeselda.

"Haiguse näitlemine rahvusvahelise sõudeliidu arstidele oli peatreeneri käsk vahetuse tegemiseks paadis," kirjutas Suursild. "Kuna minu arvates läheb Eesti sõudmises rohkem energiat omavaheliste suhete klaarimisele kui sõudmisele ja puudub läbipaistev süsteem, siis olen mõistnud, et peab edasi liikuma. Minu sõudmised on selleks hooajaks sõutud."

Killingu teatel vastab sõudja avaldus vaid osaliselt tõele.

"Mul tekkis küsimus, miks tegi Geir reedeses eelsõidus nii kehva sõidu, et kaotasime parimatele 18 sekundit," kommenteeris Killing. "Ta ei tulnud ilmselgelt toime sellisel tasemel sõudmisega. Arvan, et pärast sõitu oleks Suursild pidanud tulema minu juurde ja ütlema, et ta ei saa hakkama."

Samal ajal haigestus kahepaadis sõitev Tõnu Endrekson ja Killingul tekkis võimalus asendada Suursild samuti kahepaadis sõudnud Rajaga.

"Ütlesin Geirile, et sinu kehv sooritus oli ilmselt tingitud tervisest ja panen paatkonda Raja," meenutas Killing. "Ta oli sellega nõus. Aga et meest vahetada, on vaja see arsti juures fikseerida. Võistluste arst tegi otsuse ja vahetus toimus. Neljapaat kaotas Allariga sõites parimatele kolm sekundit ehk võit oli 15 sekundit. Kui ma ei oleks seda vahetust teinud, olnuks mul ülejäänud meeste ees piinlik. Võistkonnas tuleb teistega arvestada."

Killing märkis, et oma pika treenerikarjääri jooksul on paljude sõudjatega eriarvamusi ette tulnud, kuid siiani on saanud asjad omavahel ära klaaritud ja musta pesu avalikult ei pesta.

"See, et ta nii tegi, näitab nõrga sportlase iseloomu," arvas Killing. "Aga mina sellest põlema ei lähe. Kui mees tahab sõuda, siis mina aitan teda alati. Aga sport on karm ja ellu jäävad ainult tugevad."

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles