Sõudjad tegid Moskvas head sõidud

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti sõudjad Moskvas.
Eesti sõudjad Moskvas. Foto: Roman Lutoškin

Läinud nädalavahetusel Suurel Moskva regatil hõivasid noored Eesti sõudjad sõudeliidu kodulehe teatel viis poodiumikohta.

Võistlusest võtsid osa Eesti alla 23aastaste koondisse pürgijad ja kohapeal olnud U23 koondise projektijuhi Roman Lutoškini kinnitusel said noored väärtusliku kogemuse ja võrrelda end tugevate Venemaa sõudjatega.

"Kui venelaste liidrid olid meist mõnelgi juhul tugevamad, kannatas meie taset ülejäänud koondistega võrrelda küll. Nii head organiseerimistööd ja vastuvõttu nagu Moskvas annab mujalt leida," jagas Lutoškin muljeid.

500 meetri distantsil võitsid Pärnust pärit Johann Poolak, Martin Rahuoja, Margus Kodasma ja Marko Laius paarisaeru neljapaadil esikoha. Sama koosseis oli klassikalisel distantsil aga kahe Venemaa kvarteti vahel teine.

Laius ja Poolak panid end proovile paarisaeru kahepaadilgi ja lõpetasid kahe Venemaa paatkonna järel kolmandana.

Roolijata kahepaadil tulid pärnulannad Mona Küüts ja Jessika Scholtz venelannade järel teiseks. Ka narvalanna Uljana Borodatšova esines südilt, võites venelanna Ekaterina Pitrimova järel hõbeda.

Lutoškini väitel ei ole veel lõplikult selge, kes esindavad Eestit juuli lõpus Bulgaarias U23 vanuseklassi maailmameistrivõistlustel. Määravaks saavad tulemused jaanipäeva paiku sõidetaval mainekal Leedu regatil Merevaigust Aer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles