Pärnu uued bussikaardid jõuavad müügile

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homme jõuavad Pärnus kioskitesse müügile uued bussikaardid, mis juulist asendavad senist paberpiletisüsteemi.
Homme jõuavad Pärnus kioskitesse müügile uued bussikaardid, mis juulist asendavad senist paberpiletisüsteemi. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Homme jõuavad Pärnus kioskitesse müügile uued bussikaardid, mis juulist asendavad senist paberpiletisüsteemi.

Kaarti saab osta piletimüügikohtadest ja see maksab kaks eurot. Kui on olemas Tallinna, Tartu või mõni muu bussikaart, ei tule eraldi Pärnumaa kaarti osta.

Bussikaart on plastist ja põhimõttelt sarnaneb see pangakaardiga. Bussikaardile saab osta täis- ja soodushinnaga perioodipileteid, vormistada tasuta sõidu õigust ja kanda raha bussis tunnipileti ostuks.

Elektroonne piletisüsteem hakkab Pärnu linnaliinidel ning Sindi ja Sauga lähiliinidel kehtima 1. juulist. Senised paberist üksik- ja päevapiletid käibivad 30. juunini. Alates 1. juulist ei saa neid pileteid kasutada, sest bussides pole enam kompostreid. Pileteid tagasi ei osteta.

Bussikaardi tulekuga ei muutu piletihinnad ega soodustused. Iga sõit tuleb kaardi abil bussiukse juures validaatori abil registreerida.

Täis- ja sooduspileteid osta ja üle 65 aasta vanuste tasuta sõitu vormistada saab piletimüügikohtades alates 15. juunist ja R-kioskites hiljemalt 26. juunist. 30. juunist võib seda teha ka iseteeninduses www.parnu.pilet.ee või mobiiltelefoniga. Sooduspileti ostuks läheb vaja ID-kaarti.

Bussikaarte müüakse R-kioskites, Selverite infolettides, Omniva teeninduspunktides (Pärnu, Sauga, Paikuse, Sindi, Vändra, Pärnu-Jaagupi, Tõstamaa, Lavassaare) ja Pärnu bussijaama kassades.

Üle-eestilise tasuta sõidu õigusega inimestel ei pea bussikaarti olema ja nemad pole kohustatud oma sõite tuvastada laskma. Üle 65 aasta vanustel ja teistel linnavalitsuse antud tasuta sõidu õigusega isikutel on võimalus saada esimene kaart tasuta. Tasuta kaarte väljastavad Pärnu bussijaama kassad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles