Valter Parve: Ma olen oma vitsad kätte saanud

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valter Parvel on aias 20 sorti helmikpööriseid, mille eest ta hoolt kannab.
Valter Parvel on aias 20 sorti helmikpööriseid, mille eest ta hoolt kannab. Foto: Urmas Luik

Praegu Tartu ülikooli Pärnu kolledžis õppejõu ametit pidaval Valter Parvel jagub energiat korraldada kõikvõimalikke avalikke üritusi, olgu see Eesti esimene missivõistlus Pärnu Roos või piibliteemaliste maalide näitus. Vähem on teada, et Parve võitles 16 aastat vähiga ja saigi lõpuks võidu.

Teist võitlust, seismist nõrgemate eest lubab Parve jätkata, kuni liigub ja mõtleb. Tema relvad on huumor ja satiir, kuigi iroonitsemine on talle mõndagi maksma läinud. Sellal kui ta Pärnu Vanalinna põhikoolis matemaatikat õpetas, anti demokraatiatuhinas küll koolidirektori valimise õigus õpetajatele, aga selleks pidid kandidaadid valijate ees kaitsma oma seisukohti. Kuna Parve pidas trikoovooruga sarnanevaid valimisi jaburaks, avaldas ta 1990. aasta 27. aprilli lehes pilaloo, kus kirjutas, et “lapsed, valige mind oma matemaatikaõpetajaks, luban ainult häid hindeid”.

Kuigi otsest survet lahkuda ei olnud, ei tundnud Parve ennast selles koolis enam eriti mugavalt. Tema järgmine amet oli Pärnusse rajatud Eesti esimese lastevarjupaiga Oliver juhataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles