Lapsed loevad nagu hullud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleriigilisele üritusele lisasid muusikalise tervituse Kuninga tänava kooli kanneldajad ja lauljad.
Üleriigilisele üritusele lisasid muusikalise tervituse Kuninga tänava kooli kanneldajad ja lauljad. Foto: Mailiis Ollino

Arusaama, et lapsed on võõrandunud trükisõnast, kummutas Eesti lugemisühingu juhatuse esimees Mare Müürsepp, kelle sõnutsi on see tühi kiun.

“Lapsed võivad lugeda väga suure rõõmuga ja palju. Võin öelda, et nad loevad nagu hullud ja on kirjanikke, kes on lastele nagu isiklikud sõbrad,” ütles Müürsepp. “Nii et lastele meeldib lugemine ja nad võivad seda innukalt teha, kui ainult täiskasvanud inimene oma vaimus tahab sellega tegelda. Täiskasvanute hulgaski on neid, kes ei loe raamatuid või loevad vähese kasuga.”

Eesti lugemisühingu 25. aastapäeva konverentsi peeti Pärnu Kuninga tänava põhikooli ajaloolises hoones, mille kasvandike hulgas olid Eesti Vabariigile aluse panijad. Neist ja meie kaasajast rääkis põgusalt kooli direktor Urve Krause, kelle tervitussõnadele lisasid muusikalise täienduse õpilased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles