Rannavalve: rannas käib palju suvitajaid, aga olukord on rahulik

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rand.
Pärnu rand. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Tänane soe suveilm on G4S valvatavatesse randadesse toonud mõni tuhat inimest. Kuigi rannavalvurite sõnutsi on olukord valdavalt rahulik ja inimesed naudivad sooja suveilma, tuleb sageli korrale kutsuda nii koerte kui ka klaastaaraga randa tulnud inimesi.

Pärnu rannas on G4S Eesti kommunikatsioonijuhi Reimo Raja teatel päev möödunud rahulikult. "Esmaabi on inimesed vajanud neljal korral, kuid neil juhtudel oli tegemist kas pinnu või marrastusega," selgitas kommunikatsioonijuht. "Sageli on rannavalvuritel tulnud aga korrale kutsuda nii klaastaara kui ka koeraga randa tulnud inimesi. Pärnus suitsetajaidki, sest erinevalt muudest randadest on Pärnus suitsetamine keelatud."

Plaažil täna toimunust kõige kurvem juhtus kommunikatsioonijuhi kinnitusel Tallinnas Stroomi rannas, kus rannavalvurite juurde tuli alkoholijoobes vanem mees, käekõrval viieaastane poolalasti tüdruk. "Selgus, et lapse oli tema hoolde eelmisel õhtul andnud naaber, tüdruku ema. Rannavalvurid küsisid mehelt lapse ema telefoninumbri, helistasid talle ja palusid tüdrukule randa järele tulla. Tüdruku ema, kes oli alkoholijoobes, jõudiski mõne aja pärast randa. Võttis lapse endaga kaasa ja läks randa jalutama. Vetelpäästjad jäid olukorda distantsilt jälgima, et naise ja tema lapsega midagi ei juhtuks," jagas Raja.

Napsutanud seltskonnaga, kes olid randa kaasa võtnud koera ja tuhkru, tuli rannavalvuritel tegelda Pikakari rannas. Samuti oli pundil kaasas klaaspudelites alkoholi, mispärast rannavalvurid palusid neil lahkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles