Eksimus tee-ehitusel hävitas elumaja (1)

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleujutused ja tänavamüra: üldjuhul igati tänuväärne Pärnu Tallinna maantee ja Ehitajate tee ristmiku neljarealiseks ehitamine sundis läheduses elavat Peeter Krimmi läbima lõputuna tunduvat kadalippu.
Üleujutused ja tänavamüra: üldjuhul igati tänuväärne Pärnu Tallinna maantee ja Ehitajate tee ristmiku neljarealiseks ehitamine sundis läheduses elavat Peeter Krimmi läbima lõputuna tunduvat kadalippu. Foto: Urmas Luik

Viltu vajunud hoone, pragunevad ja hallitanud seinad ning jala all märgatavalt painduv puitpõrand – Pärnu majaomanik Peeter Krimm jäi tee-ehituses tehtud valearvestuse tõttu ilma kodust, sunniti kolima sauna ja sai vastutasuks seitse aastat peavalu.

2010. aastal vallutas Tallinna maantee 99 kinnistu hallituslehk ja automüra. Krimm ei suutnud seda enam taluda ja kolis ümber 30ruutmeetrisesse sauna, mille aja jooksul elamiskõlblikuks muutis.

Elamu muutub samal ajal aina kasutuskõlbmatumaks ja arvatavasti ei annagi seda enam päästa. “Isegi küttepuid ei saaks sealt enam,” analüüsis kogenud ehitusekspert Ain Birk. “Lammutaks maha, aga ta on väga hea müratõke: saan öösel vähemalt magada,” ütles Krimm.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles