Olustvere mõis kandideerib avastamata aardeks

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olustvere mõisas on võimalik Eili Soone käe all klaasi puhuda. Läinud suvel kasutasid seda võimalust muu hulgas Tartu kunstikooli kasvandikud.
Olustvere mõisas on võimalik Eili Soone käe all klaasi puhuda. Läinud suvel kasutasid seda võimalust muu hulgas Tartu kunstikooli kasvandikud. Foto: Peeter Kümmel

Uhkelt vuntsitud Olustvere mõis on jõudnud turismikohtade esiletõstmiseks korraldatud võistluse «Eesti avastamata aar­ded» poolfinaali.

Taastatud ajalooliste vaatamisväärsustena võtavad Olustvere mõisaga mõõtu Kõpu, Ristna ja Tahkuna tuletorn, Mooste mõis, Jaani kvartal Tartus ja kolm kaunist Lahemaa mõisat. Finaali pääseb neist kolm.

Võitja kuulutatakse välja 5. mail Tallinnas Rotermanni kvartalis.

Ettevõtluse arendamise sihtasutuse (EAS) turismiarenduskeskuse direktori Tarmo Mutso sõnul on avastamata aarete võistlusel iga kord ise teema, mille määrab kindlaks Euroopa Komisjon koos riikide turismiametitega.

«Tänavu oleme võtnud sihikule kohad, kus on turismi­atraktsiooniks muudetud ajaloolisi vaatamisväärsusi, mille taastamise järel on paik muutunud kohaliku turismiettevõtluse ja kogukonna edendajaks,» selgitas ta.

Mutso hinnangul on Olustvere väga tugev kandidaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles