Zetod soovitavad pärnakail peole kaasa võtta vahetussärgid

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zetod lubavad korraldada laupäeval Pärnus vägeva peo.
Zetod lubavad korraldada laupäeval Pärnus vägeva peo. Foto: Heiti Kruusmaa

Laupäeva öösel astub Pärnu kuursaali lavale viimasel kahel aastal tiitli “Eesti parim etnobänd” teeninud ansambel Zetod, mis lubab tantsupõrandail pärnakaist kõik välja pigistada.

“Muusikat tuleb kõigilt kolmelt plaadilt, mille meisterdanud oleme,” lubas Zetode üks liikmeid Jalmar Vabarna. “Teeme tantsulise peo ja higistame-pigistame kõik välja! Võtke kuivad särgid kaasa, sest kargust ja kasatskit saab tantsida!”

Mullu kolmanda albumi “Lätsi sanna” üllitanud Zetodel seisab ees tegus kevad-suvi. Esmalt plaanivad Setumaa noormehed teha minituuri koos Orelipoisiga ja pärast seda näeb neid Värskas Vanemuise teatri suveetenduses “Peko”.

“Orelipoiss saatis meile meiliga ühe valsiloo, mille ta oli Contra sõnade peale teinud, ja ütles, et see nõuaks lõunaeestlaslikku väge!” meenutas Vabarna koostöö algust. “Seadsime loo väheke ümber ja varsti laseme ühise singli välja.”

Seto eeposest “Peko” valmivas lavastuses näeb ansamblit aga muusikute rollis. Peale selle mängib Viljandis näitlemist õppiv Zetode akordionist Artur Linnus näidendis Peko muusikust poega.

Zetod on Viljandi kultuuriakadeemia rahvamuusika eriala vilistlase Kristjan Priksi juhendamisel 2003. aastal Värskas noortebändina sündinud pop-folk ansambel. Setumaalt pärit ja setu folkloori töötlev ansambel on saanud Eesti populaarseimaks Eesti pärimusmuusikat arranžeerivaks ansambliks.

2009. aasta suvel tuuritasid noored mehed Eestis koos Kihnu Virvega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles