Majandusõpe tõi ühisgümnaasiumi õppuritele ülikoolitunnistuse

Kadrin Karner
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ühisgümnaasium.
Pärnu ühisgümnaasium. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Vahetult enne jaanipäeva koolitee lõpetanud Pärnu ühisgümnaasiumi majandussuuna õpilased said lõputunnistuse kõrval Tartu ülikooli tunnistuse, mis tõendab, et nad on läbinud TÜ Pärnu kolledžis täiendusõppeprogrammi "Noorte ettevõtluse õppesuuna ettevalmistuskursus".

Kursuse ühe eestvedaja TÜ Pärnu kolledži projektijuhi Mari Suurvälja sõnutsi omandavad õpilased kursusel olulisemad majandusmõisted ja -teadmised ning neil kujuneb süsteemne ülevaade majanduselu protsessidest mikro- ja makrotasandil.

"Meie eesmärk on kujundada õpilastes ettevõtlik ning keskkonda väärtustav ja säästev eluhoiak, et nad hakkaksid mõtlema lahenduskeskselt," täpsustas Suurväli.

Ühisgümnaasiumi ja Pärnu kolledži noorte ettevõtluse arendamise koostöö on kestnud juba 2011. aastast. Projekti on kaasatud nii kolledži õppejõud kui vabatahtlikud ettevõtjad ja ettevõtluses tegutsevad mentorid.

Ettevalmistuskursuse siht on anda õpilastele võimalus omandada arusaam ühiskonna majandusprotsessidest ja -nähtustest ning nende vastastikustest seostest nii üksikisiku, ettevõtte, riigi kui rahvusvahelisel tasandil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles