Pärnu spordinõunik sai süüdistuse soodustuskelmuses

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavalitsuse spordinõunik Uno Koort. Arhiivifoto.
Pärnu linnavalitsuse spordinõunik Uno Koort. Arhiivifoto. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Lääne ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistab Pärnu linna spordinõunikku Uno Koorti soodustuskelmuses ja toimingupiirangu rikkumises. Süüdistuse sai veel MTÜ Kalevi Tenniseklubi.

Süüdistuse järgi koostas Koort aastatel 2009–2013 Pärnu Kalevi tenniseklubi juhatuse liikme ja selle majandustegevuses osaleva isikuna tenniseklubi nimel sporditegevuse toetuse taotlusi ja toetuse kasutamise aruandeid ning esitas need Pärnu linnavalitsusele. Samal ajal töötas Koort Pärnu linna haridus- ja kultuuriosakonna spordinõunikuna, kelle kohustus oli ainuisikuliselt spordi rahastuse aruandlust kontrollida. Koort otsustas toona tenniseklubile linna toetuse anda.

Kokku määras Pärnu linnavalitsus spordinõunik Koorti süüdistuse järgi toimingupiirangut rikkudes ettevalmistatud aruandluse, lepingute ja kontrolli põhjal nimetatud ajavahemikus Pärnu Kalevi tenniseklubile sporditegevuse toetusi 88 123,75 euro ulatuses. Sellest 48 905,94 eurot on süüdistuse järgi välja makstud valeandmete põhjal või tenniseklubi pole toetust kasutanud sihipäraselt.

Pärnu linnavalitsus esitas kriminaalasjas avalik-õigusliku nõudeavalduse summas 48 905,94 eurot.

Prokurör Küllike Kask teatel on niisuguste kuritegude ärahoidmiseks oluline, et rahastusotsuste tegemise ja sihipärase kasutamise kord oleks läbi mõeldud. "On oluline, et kohaliku omavalitsuse eelarvest makstavate toetuste taotlemise ja kasutamise üle oleks kontroll ja seda kontrolli ei teeks ametnik, kellel endal on toetuste saamisel ja kasutamisel majanduslikud huvid, vaid erapooletu kontrollija," ütles prokurör.

Kriminaalmenetluse korraldas keskkriminaalpolitsei korruptsiooniasjade büroo Lääne talitus ja seda juhtis Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles