Gurmeetoit lõkketulel

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis on palju kauneid piknikukohti. Ainult liiva peal pole söögitegemine soovitatav.
Eestis on palju kauneid piknikukohti. Ainult liiva peal pole söögitegemine soovitatav. Foto: Hele-Mai Alamaa

Kõige hõlpsam on minna metsa, korjata kukeseeni, teha lõke, visata seened pannile, lisada võid, näpuotsaga soola-pipart ja ongi gurmeetoit valmis. Kui asi on nii värske, pole kolumnist Merle Liivaku sõnutsi imemaitseaineid tarviski.

Sügisel ilmub kokaraamatute autori Hele-Mai Alamaa ja kolumnist Merle Liivaku koostöös raamat “Metsaköök”, millest leiab retsepte, kuidas lihtsalt ja maitsvalt metsas süüa teha. Naiste koostööst on varem sündinud menukad “Kahvliahvi kokaraamat” ja lastekokaraamat “Lase mind kööki”. Enne raamatu ilmumist saab retsepte piiluda Facebook.com/metsak88k.

Idee raamat välja anda tuli naistel seetõttu, et senini seostus metsaskäik vaid kuivanud juustuvõileiva või vorstisaiaga. Tavaliselt on loodusesse kaasa võetud toit Liivaku sõnutsi seisnud: see täidab kõhtu, kuid ei tekita mõnusat tunnet. Alamaa on suur matkaja ja hea toidu austaja: temal tekkiski mõte metsatoiduraamat kirjutada ja Liivak kampa kutsuda. Pärast seda hakkas Liivak perega metsas kokkamas käima. Maakodu raudpannid kaasas, kolm last kaenlas, suundus pere kohaliku veisekasvataja juurde pelmeenide järele, et esimese katsetusena neid vabas looduses praadida. Hiljem valmistati juba mõnusamaid pajaroogi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles