Raavo Raadik: Kesklinna ei saa hurraaga sulgeda

Raavo Raadik
, pärnakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raavo Raadik.
Raavo Raadik. Foto: PP

Oleks ilmatu võimas vaatepilt, kui mõnel eeloleval nädalavahetusel hõivaksid Pärnu kesklinna kabetajad. Nad korraldaksid vahva ja peaaegu rahvusvahelise ürituse Suvetamka. Kabetajate ettepanekul suletaks suvise suurvõistluse raames teatriesine plats ja Pikk tänav bussijaamani. Uulitsale asetataks lauad ja tuhatkond kabetajat kõikjalt Eestist, kindlasti tuleks mõni huviline Lätistki, hakkaks isekeskis välja selgitama “Pärnu Suvetamka 2017” võitjat. Eraldi vanuseklassides. Mõõduvõttu alustataks hommikul kell kümme, lõpetataks 16 ajal.

Aga pärnakas? See vaadaku ise, kuidas pühapäeval turule või poodi pääseb. Mõni õnnetu tahaks minna töölegi.

Kuid bussid ei liiguks. Õigemini liiguks, võideldes samal ajal ummikute, segamini pööratud graafiku ja pärapõrgusse asetatud ajutiste peatustega. Ja see, et mõni või suisa mitukümmend turisti viimases hädas autoga Rüütli tänaval sõidaks, poleks samuti suur patt. Elame ju suvepealinnas. Ja suvepealinn tähendab üritusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles