Muhu väina regatt jõuab Kihnu

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noore kapteni Johannes Puusepa meeskond jahil Lady Bird hoiab kolme etapi järel ORC I grupis kolmandat kohta.
Noore kapteni Johannes Puusepa meeskond jahil Lady Bird hoiab kolme etapi järel ORC I grupis kolmandat kohta. Foto: Ardi Truija

Eile purjetas 60. Muhu väina regati laevastik kolmandal etapil mõnusa lõunatuule toel ümber Abruka saare. Täna hommikul startisid seitsme võistlusgrupi purjekad priskes vastutuules Roomassaare sadama akvatooriumilt Kihnu poole.

Kõige suuremate jahtide ORC I grupis pidasid Roomassaare ringi 21 meremiili pikkuse distantsi esimesel poolel kõva heitluse maha hiidlaste Olympic Tiit Vihuliga roolis ja seni kaks sõiduvõitu võtnud kalevaste Forte Jaak Jõgi juhtimisel. Olympic juhtis sõitu veel viimases pöördemärgis, aga allatuulekurssidel seilas Forte paremini ja võttis juba kolmanda võidu järjest. Pärnakate Lady Bird lõpetas etapi neljandal kohal ja säilitas regati pingereas kolmanda positsiooni. Sugari tiim on kolme etapi järel viies ja Tuule seitsmes.

ORC II võistlusgrupis pääsesid võistlejad distantsile alles pärast kaht üldist valestarti. Taas oli parim Margus Žuravljovi Amserv Toyota ST, võitjale järgnesid My Car ja Jazz. Kõik kolm jahti purjetavad Kalevi klubi lipu all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles