Riik võib raudteeliikluse Lelle-Pärnu lõigul kahe aasta pärast lõpetada (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsus otsustas lõpetada 2019. aastast raudteeliikluse Lelle-Pärnu lõigul ja seega peatada reisirongiliikluse Pärnuga Rail Balticu valmimiseni.
Valitsus otsustas lõpetada 2019. aastast raudteeliikluse Lelle-Pärnu lõigul ja seega peatada reisirongiliikluse Pärnuga Rail Balticu valmimiseni. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Valitsus võib lähiajal otsustada lõpetada 2019. aastast raudteeliiklus Lelle-Pärnu lõigul ja seega peatada reisirongiliikluse Pärnuga Rail Balticu valmimiseni.

"Valitsuse tegevusprogrammi ja raudteeseadusega on ette nähtud avaliku raudteeinfrastruktuuri arendamist suunava tegevuskava kinnitamine," ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi raudteetalituse juhataja Indrek Laineveer. "Selle tegevuskava kinnitamise raames eeldatavalt otsustatakse, kas investeerida Lelle-Pärnu raudteelõiku."

Lelle-Pärnu raudteelõik on amortiseerunud ja selle renoveerimine läheks MKM-i kalkulatsioonidel maksma 17 miljonit eurot, mis võimaldaks lõigul järgnevail 10 aastal sõita rongidega kuni kiirusel 120 kilomeetrit tunnis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles