Vana-Pärnu pargi lugu

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla vanaisad kinkisid Naali-Marie Liivrannale 80. sünnipäeva puhul nimelise pingi tema eestvõttel rajatud Vana-Pärnu parki.
Raeküla vanaisad kinkisid Naali-Marie Liivrannale 80. sünnipäeva puhul nimelise pingi tema eestvõttel rajatud Vana-Pärnu parki. Foto: Urmas Luik

Kaks aastakümmet tagasi kevadel võttis Vana-Pärnu elanik Naali-Marie Liivrand nõuks muuta Merekalda tänava äärne haljastusriba linnaosa pargiks.

“Mõte, mis sunnib inimest linnale kuuluvat võserikku omal algatusel pargiks muutma, on kahtlemata julge mõte,” kirjutas Pärnu Postimees.

Sadakond või enamgi meetrit lai, risust ja prahist puhastatud, võsastunud alusmetsast välja raiutud ala oli kolm ja pool kuud kestnud vaevarikka töö järel kõigile nähtav. Sealt, kuhu tööjärg oli jõudnud, algas pilgule läbitungimatu, niiske ja sünge tihnik võserikku tallatud radadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles