Keskkonnaamet pakub kevadisi õppeprogramme

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tolkuse raba.
Tolkuse raba. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Keskkonnaamet pakub alates 12. aprillist kuni 15. juunini üldhariduskoolidele ja lasteaedadele üle 60 õppekavakohase programmi, mis aitavad õpitut praktiliste kogemuste ja vaatlustega rikastada.
 

Programmid on koostatud aktiivõppena ning pakuvad osalejatele vaheldusrikast tegevust ja ümbritseva tunnetamist kõigi meeltega. Teemad hõlmavad vee kasutamist ja kaitset, jäätmekäitlust, maavarade kaevandamist, looduskaitset ja elurikkust, kooslusi ja nende kujunemist, pinnavorme ja nende tekkelugu ning aastaaegadega seonduvaid muutusi looduses.

“Püüame oma programmidesse tuua uurimusliku õppe elemente, millele koolide uues õppekavas pannakse suuremat rõhku,” ütles keskkonnaameti keskkonnahariduse osakonna juhataja Maris Kivistik. “Nii näiteks saab programmis “Sisalikuretk rabas” teha tutvust rabaga sisaliku silmade läbi, uurida luubiga taimi, mõõta laukavee temperatuuri ja happesust.”

Programmid on koolidele ja lasteaedadele tasuta. Juhendajateks on keskkonnahariduse spetsialistid. Programme viiakse läbi keskkonnaameti looduskeskustes, õppe- ja matkaradadel, koolide juures õuesõppealadel või koolis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles