Kentsakas kord ranna avalikus WCs: naised peavad paberit töötajalt paluma

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avaliku WC töötaja selgitas külastajale, et naistel kabiinides tualettpaberit pole, sest õrnem sugu olla paberi osas liialt raiskav.
Avaliku WC töötaja selgitas külastajale, et naistel kabiinides tualettpaberit pole, sest õrnem sugu olla paberi osas liialt raiskav. Foto: Erakogu

Facebooki lehel “Virginia Woolf sind ei karda!” kurdab naine selle üle, et Pärnu ranna avalikus WCs peavad naised tualettpaberit valvetöötajalt küsima, kuid meestel seda teha ei tule.

Postitaja selgitas Facebooki lehel, et Pärnu rannas aega veetes tuli vajadus käimlat kasutada, kuid ta märkas, et naiste WCs polnud tualettpaberit. “Tualettruumi ees istus kerberoseproua, kes valvas vetsupaberirulli. Ei osanud esimesel korral ette mõelda ja paberit küsida,” kirjutas ta.

Kui tekkis vajadus tualetti teist korda kasutada, hõikas naine mehele, et ärgu unustagu paberit kaasa võtta. Kuid selle peale oli töötaja vastanud, et meeste WCs on paberit. Töötaja selgitas, et naised ei oskavat paberit kasutada ning “lüpsetavad ja raiskavad” seda.

"Et siis, Pärnu linna maksumaksjad, võtke teatavaks, et selle asemel, et ka naistele avalikku WC-sse piisavas koguses tualettpaberit varuda, on hoopis palgatud täisajaga inimene, kes küsimise peale sulle ühe lehe peldikupaberit annab, sest muidu sa hakkad seda "lüpsetama",” kirjutas postituse autor.

Linnavalitsusega sõlmitud lepingu alusel haldab kõnealust avalikku tualetti Püksid OÜ*, mitte linnavalitsus ise.

Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Anu Juurma-Saks selgitas, et mainitud ettevõtte pole töötajat palganud selleks, et jagada WC-paberit, vaid tema kohustus on hoida tualeti korrasolekul silm peal.

*Algselt oli artiklis vale OÜ nimi, kuna linnavalitsus pidas vastates silmas erinevat avalikku tualetti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles