Suure juubeliregati võidud läksid kolme riigi purjetajatele

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu jahtklubi lipu all seilav Masu meeskond teenis regati viimasel etapil kolmanda auhinna.
Pärnu jahtklubi lipu all seilav Masu meeskond teenis regati viimasel etapil kolmanda auhinna. Foto: Ardi Truija

Nädala kestnud 60. Muhu väina regatil distantsil Haapsalu–Kuivastu–Roomassaare–Pärnu–Riia teenisid seitsmest võistlusklassist neli esikohta Tallinna Kalevi klubi merekarud. Ühe regativõidu said Haapsalu, Peterburi ja Riia purjetajad. Paraku ei pääsenud regati kokkuvõttes ükski Pärnu jahtklubi lipu all seilanud meeskond seekord poodiumile.

Juubeliregati viimasel etapil Pärnust Riiga kostitas ilmataat merekarusid päikesepaiste ja priske läänekaarest puhunud tuulega. Nobedaimad purjekad kulutasid Pärnu lahelt Daugava jõe suudmesse ankurdatud finišilaevani seilamiseks alla 14 tunni, kuid kõige laisema käiguga paatide meeskonnad pidid öisel merel veel kuus tundi üha vaibuvat tuult püüdma.

ORC I grupis napsas etapivõidu Eero Panga Reval Cafe, teise koha sai Jaak Jõgi juhitav Forte ja kolmas oli Tiit Vihuli Olympic. Esikolmikule järgnesid Johannes Puusepa Lady Bird ja Ott Kikkase Sugar 2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles