Naislendurile kavandatakse mälestuspinki

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tori naisseltsing Lained on võtnud nõuks jäädvustada koduvallast pärit esimese kutselise naislenduri Elvy Kalepi mälestus pingiga, mis loodetakse paigaldada 2019. aasta juuliks, lenduri 120. sünniaastapäevaks.

"Oleme Tori rahvamaja juhataja Argo Juskega arutanud, et võiks edukatele Tori inimestele hakata mälestuspinke paigaldama. Nii see mõte hoo sisse saigi," rääkis naisseltsingu esinaine Helju Rohtsalu. Et vald on Pärnuga ühinemisega hõivatud, tuli ise pingi tarbeks hakata raha koguma. Rahakorjandusega tehti algust juba eelmise aasta märtsis, kui Kalepi auks korraldati üritus. Peale selle on tehtud loteriisid, mille tulu läks samuti pingi rajamise fondi.

Kalepi elutee lõppes Ameerikas sotsiaalmajas, seega kavandatakse mälestuspink paigaldada justnimelt Tori sotsiaalmaja ette. Rohtsalu arvates võiks pink meenutada kas lennukit või midagi muud lendurile omast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles