Laeva kapten: Järgmisel aastal tuleme tagasi

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serenissima horvaadist kapten Etien Bonacic oli laeva pidulikust vastuvõtust lummatud.
Serenissima horvaadist kapten Etien Bonacic oli laeva pidulikust vastuvõtust lummatud. Foto: Gertrud Alatare

Pärnu uus sadamakai sai valmis ja ristluslaev Serenissima tõi eile suvepealinna esimesed sadakond mereturisti.

Laeva meeskonda ja sadama esimesi ristlusturiste oli hoolimata vihmasest hommikust tervitama tulnud sadu pärnakaid. Enne kui Pärnu sadama nõukogu liige Kaspar Kokk laevale jõudis astuda, püüdsid olulist sündmust oma silmaga kaema tulnud uudishimulikud daamid ta kinni ja pärisid: "Kas oli hirm ka, et äkki ei saagi sadam esimese ristluslaeva tulekuks valmis?". "Oli küll väike hirm, et äkki jääme ajahätta. Aga näete, jõudsime valmis! Üht-teist on küll veel teha, aga täna on siiski pidupäev!" vastas Kokk, kelle sõnade kohaselt läks uue kai ehitus maksma ligemale 1,5 miljonit eurot.

"Pärnu on umbes 800aastase ajalooga moodne kuurortlinn. Meil on unikaalne arhitektuur, suurepärased restoranid, valge liivaga rand – ilusam veel kui Miami!" tutvustas Pärnu linnavolikogu esimees Andrei Korobeinik külalistele suvepealinna. "Olete jõudnud Euroopa pealinna. Eesti on praegu Euroopa Liidu eesistujariik ja Pärnu on Eesti suvepealinn." Korobeinik jagas sadama esimestele reisijatele eripostkaarte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles