Vanalinna kooli remondiks laekub Euroopast miljoneid eurosid

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna kooli remont on lõpusirgel.
Vanalinna kooli remont on lõpusirgel. Foto: Urmas Luik

SA Innove rahuldas Pärnu linna taotluse ja Vanalinna põhikooli remondiks eraldab Euroopa Liit 2,8 miljonit eurot toetust. 

Pärnu linn alustas kooli renoveerimisega juba eelmisel aastal, samal ajal esitati Innovele ettepanek lisada ehitustööd õppehoonete investeeringukavva.

Linnavalitsus teatas, et avalduse esitamise ja otsuseni jõudmise protsess oli pikk. Innove rahuldas linna taotluse 20. juulil. 

Hoolimata sellest, et mullu suvel ei olnud kindel, kas projektile õnnestub toetus saada, alustas Pärnu linn Vanalinna põhikooli kooli- ja võimlahoone renoveerimist seepärast, et mõlemad väärikad muinsuskaitsealused ehitised vajasid remonti. 

Koolivõrgu korrastamise meetme raames on võimalik toetust taotleda ühe põhikooli ühe hoone rekonstrueerimiseks. Seetõttu sai toetust taotleda ainult koolihoonele ja võimlahoone tööd rahastatakse linnaeelarvest täies ulatuses.

Samuti tuleb linnaeelarvest tasuda veel osa kooli sisustuse maksumusest, kuna määruse tingimuste kohaselt sai projekti sisustuse abikõlblikuks osaks lugeda kuni viis protsenti kogu projekti maksumusest.

Kogu sisustus selle piirangu sisse ei mahtunud. Kahe hoone tööde kogumaksumus on 4,9 miljonit eurot, millest Euroopa Liidu toetus on 2,9 miljonit eurot. Linn tasub ülejäänud kaks miljonit.

Tööd on täies hoos ja plaani kohaselt saab Vanalinna põhikoolis õppetöö jätkuda kooliaasta alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles