Eliisabeti kiriku lugu

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Droonipildil näeb Eliisabeti kirik õhust veel küllaltki nett välja, kuigi katusekonstruktsioone järab kuri vamm ja riik ei näi kultuurimälestise saatusest suurt hoolivat.
Droonipildil näeb Eliisabeti kirik õhust veel küllaltki nett välja, kuigi katusekonstruktsioone järab kuri vamm ja riik ei näi kultuurimälestise saatusest suurt hoolivat. Foto: Ardi Truija

Kaks aastakümmet tagasi valmistuti tähistama Pärnu Eliisabeti kiriku 250. aastapäeva.

Vene keisrinna Jelizaveta annetatud 8000 rublaga püsti pandud kirik valmis 11. septembril 1747 ehk tänavu oleks põhjust tähistada Pärnu luterlaste ainsa pühakoja 270. aastapäeva. Eliisabeti kogudusel on umbes 6500 ristitud liiget.

20 aasta eest rihiti aastapäeva üritused augusti algusesse. Kirikus mängis Saksamaa sõpruskoguduse puhkpilliorkester, avati näitus, oli oreli- ja Freiburgi kammerorkestri kontsert. Samuti aastapäeva jumalateenistus ja kiriku ajaloo konverents.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles