Uus naisteklubi kutsub rahateemalisele loengule

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeval saab esimest korda kokku klubi Edukas Naine, mille eesmärk on pakkuda naistele enesetäiendusvõimalusi, põnevaid loenguid ja koolitusi.

Esimene loeng toimub Maarja-Magdaleena gildi ärklisaalis, finantsnõustaja Tõnis Kusmin räägib poolteise tunni jooksul pensionifondidest: kuhu võiks pensioniraha koguda, millised on kõige olulisemad valikukriteeriumid ja mille jätavad investeerimisnõustajad rääkimata.

Edaspidi plaanitakse koolitustel käsitleda motivatsiooni, aja planeerimise, ettevõtluse, turunduse, pere-eelarve, suhete ja enesearendamise teemat. Klubiga liituma oodatakse kõiki naisi, kes tunnevad soovi end täiendada ja leida vaheldust igapäevasele tööle-koju-tööle-rutiinile.

Klubi eestvedajad Karin Tennison ja Birgit Perv leiavad, et paljud naised on argipäeva oravarattas keereldes unustanud oma kunagised soovid, ideed ja unistused. Klubi eesmärk on julgustada naisi, astumaks esimene samm eneseleidmise teel ja saada selleks, kes tõeliselt olla soovitakse.

“Olen osalenud paljudel koolitustel ja leian, et minu elu võinuks kulgeda hoopis teistmoodi, kui kogu see info oleks varem minu kasutada olnud,” rääkis Tennison idee sünnist.

Kolme lapse ema otsustas mõni aasta tagasi minna õppima raamatupidamist Saksa tehnoloogiakooli. Pärast kooli lõpetamist tundus senine elu rutiinsevõitu, naine astus ülikooli ja alustas oma ettevõttega.

“Igatsesin taas kogeda kooliaja tegemisi, tunnet, et maailmas on nii palju huvitavat,” meenutas Tennison. “Ka vanuses 40 ja üle saab midagi uut õppida. Rahapuudus, vanus, unarusse jäänud mõtlemisvõime – need on pseudoprobleemid. Kõik on hea tahtmise juures võimalik.”

Perv lisas, et klubi nimi Edukas Naine ei tähenda tingimata edukat ärinaist: edukas saab olla ka ema ja perenaisena, hobi või ühiskondliku tööga. Põhiline on tulla mullist välja, leida mõttekaaslasi ja jagada kogemusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles