Jaanson pääses südi esitusega veerandfinaali

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Leena Kattel (SAK Tartu), Greta Jaanson (Pärnu SK), Kärolyn Mäesaar (Viljandi SK)
Vasakult: Leena Kattel (SAK Tartu), Greta Jaanson (Pärnu SK), Kärolyn Mäesaar (Viljandi SK) Foto: Eesti Sõudeliit / Facebook

Eile algasid Leedus Trakais kuni 18aastaste noorsõudjate maailmameistrivõistlused, avapäeval olid võistlustules ühe- ja paarisaeru kahepaadi tüdrukud.

Ühepaadil esindab koondist Pärnu sõudeklubis treeniv Greta Jaanson, kes eelsõidu südi sõiduga kvalifitseerus kohe 24 veerandfinalisti sekka. Selleks pidi Jaanson lõpetama vähemalt neljandana, kuid üllatas, sest platseerus tugeva hollandlanna Isabel van Opzeelandi järel (7.53,85) ajaga 7.58,12 teiseks. Ülejäänud veerandfinalistideks sõudsid end Belgia (7.59,67) ja Šveitsi (8.05,42) sõudjad.

Eelsõite oli kavas viis ja kõik, kes jäid tahapoole 4. kohast, saavad veel ühe võimaluse vahesõidus. Nii selguvad ülejäänud neli veerandfinalisti. Algse programmi järgi sõidetakse veerandfinaalid reedel, 4. augustil alates kella 12.42st ja siis saavad selgeks Jaansonigi vastased.

"Gretalt väga hea algus. Sõit oli kontrollitud ja tasakaalukas," kommenteeris Pärnu tütarlapse algust võistluspaigas noori abistav järelkasvukoondiste peatreener Roman Lutoškin.

Teise Eesti paatkonnana võistlesid avapäeval paarisaeru kahepaadis Kärolyn Mäesaar ja Leena Kattel, kes jäid eelsõidus kuuendaks ja püüavad edasi pääseda vahesõidust.

Täna alustab võistlemist Eesti noormeeste paarisaeru neljapaatki. Mihhail Kušteini, Kristjan Lindsalu, Rain Harjuse ja Bertty Nurme vastased on Kreeka, Itaalia, Poola, Austraalia ja Ukraina nelik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles