Mobiilioperaatorid: Leviga ei tohiks festivalialal probleeme esineda

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Weekend Festival.
Weekend Festival. Foto: Gertrud Alatare

Weekend Festival toob randa kümneid tuhandeid inimesi. Selleks, et möllu sees mobiiliühenduses tõrkeid ei tekiks, on kõik operaatorid võtnud kasutusele erimeetmed.

Tele2 teatas, et paigutab festivalialale ajutise mobiilimasti ja kuuekordistab mobiilse interneti mahtu. Tugijaam on 17 meetrit kõrge.

"Lisame peo tsentrisse kuus 4G sektorit, niisama palju 3G sektoreid ja kõnemahu laiendamiseks lisame 2G sektoridki," ütles Tele2 müügi- ja turundusdirektor Kristjan Seema. 

Telia pressiesindaja Katrin Isotamm märkis, et Telia lisas Sunseti lähedal asuvale tugijaamale andmemahtu ja alale paigutati liikuv lisatugijaam kõigile võrkudele.

Samuti paneb Elisa festivali ajaks mobiilsidemahtu Pärnu tugijaamadele juurde.

"Mahtu on lisatud ümbritsevatele tugijaamadele, mis on suunatud nii festivali alale kui ka sissepääsule," ütles Elisa tehnoloogiaüksuse juht Toomas Polli BNSile. "Peale selle on eraldi kohal liikuv tugijaam, mis katab ära nii festivali lavade piirkonna kui ka eraldi suunaga telkla."

Polli lisas, et kogemuste põhjal kasutatakse suurüritusel väga palju mobiilset andmesidet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles