Geopeituse aare võib olla kodutänaval

Karoliine Aus
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Kas teadsite, et teie ümber peitub palju aardeid, millest teil seni polnud õrna aimugi? Võib-olla leiate midagi väärtuslikku kodutänavast, lähimast pargist kivi alt või hoopis puu otsast. Üksnes GPSi ja mõningase peamurdmise abiga leiabki aarded üles.

“Hobi, ajaviide, mäng,” tutvustas geopeitust selle ala entusiast Lembitu Merdik. “Minu sugulane oli geopeitust mänginud juba pikemat aega ja hakkasin samuti huvi tundma”. Kui juba üks aare oli leitud, tuli tahe otsida teist, kolmandat, neljandat, nii et tekkis suisa hasart ja sealt see pisik külge jäigi.

17 aastat tagasi peideti Ameerika Ühendriikides esimene aare ja juba aasta hiljem tehti sama Eestis. Aarete koordinaadid ja vihjed sisestatakse kõikvõimsasse internetti, kõigile kättesaadavalt veebilehele Geopeitus.ee. Nii arvutist kui nutitelefonist saab avada kaardi, kuhu on märgitud kõik aarded.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles