Linna saabub 300 tippmuusikut

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Järvi 80. sünnipäeva pidustused jõuavad homme algava muusikafestivaliga suvepealinna. Noorte dirigentide-muusikute harimise kõrval saabuvad siia oma ala tõelised tipud.
Neeme Järvi 80. sünnipäeva pidustused jõuavad homme algava muusikafestivaliga suvepealinna. Noorte dirigentide-muusikute harimise kõrval saabuvad siia oma ala tõelised tipud. Foto: Mailiis Ollino

Homme algaval Pärnu muusikafestivalil avaneb kontserdikülastajail haruldane võimalus näha-kuulda selliseid maailmanimesid-virtuoose nagu Radu Lupu, Christian Lindberg või Lisa Batiashvili. Ja kuna tänavune festival on pühendatud dirigent Neeme Järvi 80. sünnipäevale, jääb seda sündmust meenutama Lastepargis avatav maestronimeline pink.

Festivali peakorraldaja Kristjan Halliku kirjeldust mööda on Radu Lupu haruldaselt erakliku eluviisiga klaverivirtuoos, kes keeldub intervjuudest, fotosessioonidest ja isegi plaadistamisest. Seega on ainus viis tema talendist osa saada Pärnu kontserdile tulla. Eestis on Lupu esimest korda.

The Guardian on Lupu mängu nimetanud lummavaks ja maagiliseks. Luput on eriti kiidetud romantismiaegse muusika ettekannete eest ja just seda saab nautida Pärnu publik – pianist esitab festivalil Beethoveni muusikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles