Nädalavahetuse ilm tuleb palav, ent võib sadada hoovihma

Agnes Saik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Homme jätkub soojalaine, laupäeval võib Lõuna-Eestis temperatuur tõusta kuni 30 kraadini, kuid paiguti on nii laupäeval kui ka pühapäeval oodata hoovihma ja äikest.

Homme kaugeneb madalrõhkkond üle Lapimaa Koola poolsaarele ja kõrgrõhkkonna mõju tugevneb. Taevas on selge ja ilm kuiv. Üksnes Kagu-Eestis võib pilverünki enam olla, kuid sajud tõenäoliselt sinna ei jõua. Tuul puhub läänest ja vaibub, õhtul pöördub tuul lõunasse. Õhutemperatuur on öö päeval 23-26, rannikul jääb piiriks 20°C.

Laupäeva öö on kõrgrõhkkonna servas sajuta ja laialdaselt selge taevaga. Kagutuul on nõrk, hommikul saartel veidi tugevneb. Õhutemperatuur on 12-16, rannikul kuni 18°C. Päeval kõrgrõhkkond taganeb Venemaa poole ja üle Skandinaavia laieneb madalrõhkkonna serv. Kahe rõhuala piirimail kannab tugevnev lõunavool meile väga sooja õhumassi ning õhutemperatuur tõuseb üle 25°C, Lõuna-Eestis 30°C ümbrusse. Laiguti on õhtul suur hoovihma ja äikeseoht. Tuul tugevneb, puhub kagust ja lõunast, õhtul pöördub Lääne-Eestis edelasse.

Pühapäeval liigub võrdlemisi aktiivne madalrõhkkond Norra looderannikule, laieneb servaga üle Skandinaavia ja Soome. Läänemere ümbruses pöördub õhuvool edelasse ja lükkab ööga kuumuse Venemaale. Õhumassi vahetusega kaasnevad sajuhood ja äike võivad mõnel pool tugevad olla. Tuul pöördub edelasse ja on tugev. Õhutemperatuur on 15-19°C. Päeval on Lääne-Eesti suurema sajuta, ida pool võib esineda hoovihma ja äikest. Puhub tugev edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur on 19-22°C.

Esmaspäeval madalrõhulohk eemaldub ja selle järel tugevneb kõrgrõhuhari ning hoiab ilma enamasti sajuta. Puhub tugev edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur on öösel 9-14, rannikul kuni 17, päeval 18-21°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles