Oleme teel Kreeka poole

Valter Parve
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valter Parve.
Valter Parve. Foto: PP

Praeguse võimuliidu üks osalisi on oma juhi suu läbi teada andnud igatsusest liikuda “uue Rootsimaa” poole. Läinud nädalavahetusel toimus Viljandimaal Vana-Võidus Kodukandi maapäev ja seal hakkas mul idanema mõte, et tegelikkuses oleme teel hoopis uue Kreekamaa suunas.

Sõnavõttudes oli sedavõrd palju juttu euroliidu rahajagamisest, et tekkis tõsine kartus Eesti elu pärast, mis võib jäädagi toetustest sõltuma. Pärnu Postimehe ajakirjanik Silvia Paluoja on oma kahe sellenädalase lehelooga andnud sisuka ülevaate Vana-Võidus toimunust ja mina püüan nüüd lisada oma vaatenurga.

Kui pühapäevast arutelu saalitäie kokkutulnute ees väga hästi juhtinud Märt Treier küsis maaeluministri arvamust seoses survega tugevdada maapiirkondade toimetulekut, lootsin salamisi, et juttu tuleb vajadusest hoida pinnast, et püsiksid meie rahvuslikud juured. Muidugi on igale riigile oluline suuta ise oma inimesed ära toita, aga vähemalt niisama tähtis on teha kõik, et rahvana püsima jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles